40 jaar Spielbergs klassieker

elliot kijkt naar de vinger van ET

io9 sprak met Henry Thomas over 40 jaar ET het buitenaardse.
afbeelding: Universeel

Er is een verschil tussen praten met een legende over een nieuw project en met hen praten over het project dat maakte ze een legende. Acteur Henry Thomas je bent er altijd geweest. In de afgelopen jaren is hij zelfs een hoofdbestanddeel van het horrorgenre geworden door samen te werken met Netflix aan shows zoals The Haunting of Hill House en De Middernachtclub. En als we met hem over die shows zouden praten, zou je natuurlijk een vraag kunnen stellen over de film die hem tot een ster maakte: ET het buitenaardsemaar het kon niet de focus van het hele interview zijn.

Dus toen ik een e-mail kreeg waarin ik vroeg om met Thomas te praten over… ET ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de film, en ter ondersteuning van een nieuwe Blu-rayIk greep de kans. ET is niet alleen een van de beste, meest gerespecteerde sciencefictionfilms aller tijden is het misschien wel een van de beste films van een generatie, periode. De mogelijkheden voor een gesprek zijn eindeloos… maar dan besef je dat je maar zeven minuten hebt.

Wat volgt is mijn gesprek met Thomas over ET waarin ik probeerde mijn nieuwsgierigheid naar de erfenis van de film te onderzoeken en hem, gewoon omdat het traditie is, hem vragen weer een project uit die tijd die ik dicht bij mijn hart koester.

Thomas staat nu bang

Thomas heeft een nieuwe niche gevonden door samen te werken met Mike Flanagan.
afbeelding: Netflix

Germain Lussier, io9: duidelijk, ET was meteen een grote hit. Maar ik vroeg me af of het een punt was waar je besefte dat er iets groters aan de hand was dan alleen een hitfilm?

Hendrik Thomas: Nou, nadat het een paar weken in de bioscoop had gestaan, was het een tijdje nummer één aan de kassa geweest. En het werd een sensatie. Ze rapporteerden over de [theater] lijnen rond de [block] op het nieuws en lokaal nieuws en in het hele land. En toen werd het een wereldwijde hit. Dus het was al vroeg duidelijk dat het een tijdje zou duren, maar ik had nooit gedacht dat ik 40 jaar later over deze film zou praten.

io9: ja. Het is eigenlijk grappig dat je de vroege kassa noemde. Een van mijn favoriete stukjes trivia over ET is dat twee weken na de opening, twee andere sci-fi-films geopend op dezelfde dagen vervolgens gedeeltelijk gebombardeerd vanwege ET Die films waren bladerunner en Het ding, die inmiddels klassiekers zijn geworden. Wist je dat die films destijds werden uitgebracht en wat vind je van dat soort rare Hollywood-kruispunt?

Tomas: Ik was me zeer bewust van bladerunner Omdat Harrison Ford natuurlijk op de set was van… ET voor een tijdje, want hij was [writer] Melissa Mathisons partner. Maar ja, ik heb er pas echt over geleerd Het ding in recente jaren. Ik denk dat de studio [Universal, which released E.T. and The Thing] probeerde zijn weddenschappen een beetje af te dekken omdat het idee van een welwillende buitenaardse film niet echt strookte met de tijdgeest. Vanwege alle grote succesvolle sci-fi-dingen, hadden ze deze kwaadaardige buitenaardse wezens zoals Buitenaards wezenmaar toen gaven ze Het ding een paar jaar later nog een release om het weer op de radar te krijgen. Maar het is een geweldige film, Het ding.

io9: Ik zou zeggen dat ze alle drie best goed zijn.

Tomas: ja.

et en elliot kijken naar de lucht

ET telefoon naar huis.
afbeelding: Universeel

io9: Maar kun je genieten? ET zoals iedereen doet? Kun je jezelf losmaken van de film, deze met je gezin bekijken en die verbinding vinden? Of sta je er nog te dicht bij?

Tomas: Nee, ik kan nooit naar iets kijken waar ik in zit. Ik kan mezelf niet scheiden.

io9: Oh oké. Nutsvoorzieningen, ET is een van de zeldzame originele films waarvan we de afgelopen 40 jaar geen vervolg hebben gehad. Maar terugkijkend, Ik las online dat er blijkbaar behandeling was voor een vervolg geschreven door Steven Spielberg en Melissa Mathison genaamd ET II: Nachtelijke angsten die kwaadaardige buitenaardse wezens in zich had. Is dat echt? Was je je daarvan bewust of is er ooit tegen je gegooid?

Tomas: Nee. Ik weet het niet. [Laughs]

io9: Dus was er ooit een punt waarvan je dacht dat er een vervolg zou komen?

Tomas: In de vroege jaren ’80 Ik denk dat het in het rijk van de mogelijkheden was. Omdat de film zo’n succes was, denk ik dat er een grote druk was vanuit de studio en de financiële kant om er nog een hit op te zetten. Maar Steven was altijd terughoudend om het opnieuw aan te raken, en ik denk dat het zijn klassieke film is. Het is een pluim op zijn pet, en ik denk dat hij daar helemaal niet mee wil rotzooien.

io9: Absoluut. Maar in plaats daarvan kregen we dat wel uitgebreide commercial van een paar jaar geleden wat zo magisch is. Sta je daar aanvankelijk sceptisch tegenover? Ik weet dat je blij bent met hoe het is afgelopen, maar vertel me iets over je soort emoties om dat te doen en of je er bang voor was.

Een vakantie reünie – Xfinity 2019

Tomas: Nou, ik ben in de loop der jaren vrij langzaam benaderd voor commerciële plekken die te maken hebben met ET, maar het is echt de vraag of Steven Spielberg al dan niet een van deze ideeën goedkeurt, want als hij dat niet doet, gaan ze niet door. Dit was er een die zijn stempel van goedkeuring had. Dus ik dacht dat ik in goede handen was om het te doen. En ik vind het geweldig geworden. En ik denk dat het zo dicht bij een vervolg is als we gaan krijgen. Ik denk dat het het publiek gaf waar ze naar op zoek waren en wanneer ze op zoek waren naar een vervolg. Het bracht ook deze hele online vurigheid voort van: „Oh, is dit slechts een teaser voor een nieuw vervolg?“ Wat misschien ook een bedoeling van hem was, om de ontvangst van een vervolg te peilen als hij zou besluiten er een te doen. Maar. Ik weet niets. Ik ben maar een acteur.

io9: Oh, ik begrijp het. Zoals je achter me kunt zien [we were talking on video chat], Ik ben een verzamelaar van filmrekwisieten. Heb je iets uit de film of heb je iets bewaard? Of is het helemaal niet vertegenwoordigd in uw huis?

Tomas: Nee, dat deed ik niet. Ik heb wat foto’s en weet je, alles hierboven [points at head]en dat is vooral wat ik verzamel.

io9: Eerlijk genoeg. Nu is dit waarschijnlijk mijn laatste vraag, maar zoveel als ik ervan hou ET Ik ben ook een grote fan van Mantel en dolk. Ik ben opgegroeid met die film Y ellos zojuist die geweldige Blu-ray-set uitgebracht waar je bij betrokken was.

Tomas: Ja, is dat niet geweldig?

io9: Oh, het is zo cool. Dat is een heel donkere film als je hem opnieuw bekijkt, dus ik vroeg me af wat voor soort herinneringen je hebt aan het werken aan die film?

Afbeelding voor artikel getiteld Henry Thomas herinnert zich het moment dat hij wist dat ET een klassieker was

afbeelding: Universeel

Tomas: Nou, dat was voor mij een fantastische ervaring. En, weet je, het is eigenlijk mijn eerste en enige hoofdrol in een studiofilm was Mantel en dolk.

io9: Oh wauw.

Tomas: ja. Dus het werd gefilmd in mijn geboorteplaats San Antonio en we hadden een geweldige cast en het was een geweldige zomer.

io9: Dat is geweldig. Nou, dat is een geweldige film. en natuurlijk ET is een geweldige film. Heel erg bedankt voor je tijd en ik moet ook zeggen, ik ben blij je te zien werken aan al die Mike Flanagan-dingen. Het is echt speciaal.

Tomas: Oh hartelijk dank. ja. Bedankt voor het kijken.

ET het Buitenaardse es nu verkrijgbaar in een nieuwe release voor het 40-jarig jubileum die beschikbaar is in de meeste formaten, fysiek en digitaal.


Wil je meer io9-nieuws? Bekijk wanneer je de laatste kunt verwachten Wonder en starwars releases, wat is de toekomst voor de DC Universe op film en tven alles wat u moet weten over Huis van de Draak en Lord of the Rings: The Rings of Power.

.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert