Doctor Who’s Sacha Dhawan: ‚Ik zal het spelen van de Meester nooit vergeten‘

De lange Doctor Who-aflevering die vanavond (23 oktober) op BBC One wordt uitgezonden, is om een ​​aantal redenen een mijlpaal: als onderdeel van de honderdjarige viering van de BBC zal het „Easter eggs and kisses to the past“ bevatten, die knipogen naar de lange geschiedenis van zowel de show zelf als de omroep, zonder welke, zo heeft showrunner Chris Chibnall betoogd, het lang geleden van onze schermen zou zijn verdwenen, maar het markeert ook het einde van het Chibnall-tijdperk en het vertrek van zijn hoofdrolspeler, Jodie Whittaker.

Sprekend tot RadioTimes.com, lijkt Sacha Dhawan – een trouwe man van dit tijdperk als de nieuwste incarnatie van de Meester – minder zeker of The Power of the Doctor ook het einde van zijn eigen tijd met de show markeert.

„Ik zou graag terugkomen“, geeft de zachtaardige acteur toe, die buiten het scherm niet verder kon worden verwijderd van zijn waanzinnige vertolking van de aartsvijand van de dokter. „Maar soms denk ik… heb ik er mijn steentje aan bijgedragen? Is het tijd voor mij om mijn tanden in nieuwe personages te zetten?“

Dhawans versie van de Master, die debuteerde in het tweedelige verhaal Spyfall uit 2020, werd hartelijk ontvangen door Doctor Who-fandom. „De fangemeenschap is enorm ondersteunend, maar ze zijn ook eerlijk, en dat waardeer ik – je krijgt te horen als ze iets niet leuk vinden! Dus ik was erg nerveus, het komt uit op nieuwjaarsdag en de onthulling.. en het zien van de reacties was echt ontroerend voor mij. Het was anders dan alles wat ik eerder had gedaan – Doctor Who is een echte gebeurtenis, het betekent zoveel voor mensen. „

Sacha Dhawan als de meester in Spyfall

Sacha Dhawan als de meester in Doctor Who: Spyfall

Het soort aanmoediging dat hij van fans kreeg verraste Dhawan – ze waren ondersteunend, zegt hij, niet alleen voor zijn casting als de Master, maar op een meer persoonlijk niveau. „Ik ben vrij open geweest over problemen met geestelijke gezondheid of de ziekte van Crohn, en ze zijn gewoon zo briljant – ik zie reacties op Twitter of als ik een Comic Con doe, ik ontmoet fans en het is echt speciaal.

„Het is meer dan ik ooit had verwacht. Toen ik de honderdjarige special inging, had ik een beetje meer lente in mijn stap omdat ik de gemeenschap een beetje beter begreep en ik echt de aflevering recht voor hen wilde doen en mijn incarnatie een echt goede aflevering.“

Dhawan’s casting was misschien helemaal niet gebeurd, hij had zich gehouden aan zijn plan om „een beetje time-out“ te nemen van acteren in 2019 – maar de oproep om de meester te spelen was, zegt hij, „een aanbod dat ik kon‘ niet weigeren.“ Door puur toeval kwam het telefoontje toen Dhawan met ene Peter Capaldi aan het werken was aan een project in de National Theatre Rehearsal Studio. „Zoals het leven en het universum het zouden willen, zat een voormalige dokter voor me – het was iets waar ik op dat moment naar moest luisteren.“

meer zoals dit

Een week later zat Dhawan in het vliegtuig naar Zuid-Afrika om op locatie te gaan filmen. Hij dankt zijn dokter, Jodie Whittaker, met het helpen om zijn zenuwen in het begin te onderdrukken. „Jodie was de eerste persoon die ik ontmoette in Zuid-Afrika, in de make-uptrailer – ik was zo nerveus, maar haar charisma en charme en warme persoonlijkheid stelden me gewoon helemaal op mijn gemak. Ze verwelkomde me in het peloton.

„Dat was echt het begin van een baan die meer was dan alleen een baan. Het was alsof ik werd verwelkomd in een gezin – en met waar ik op dat moment was, was dat precies wat ik nodig had. Dat was de pauze die ik nodig had.“

Doctor Who - De kracht van de dokter

Sacha Dhawan als de meester in Doctor Who: The Power of the Doctor James Pardon/BBC Studios

Hoewel dit niet zijn eerste kennismaking met Doctor Who was — hij had eerder Waris Hussein gespeeld, regisseur van de allereerste Doctor Who-serie, in 2013 docudrama An Adventure in Space and Time — was Dhawan niet zo bekend met de iconische schurk hij zou spelen. „Ik kon me John Simm herinneren, zijn versie van de Meester, maar behalve dat… dus ging ik eigenlijk op Wikipedia. De bron van alle kennis!“

Maar hij besloot al snel dat het niet nuttig zou zijn om te veel tijd te besteden aan eerdere incarnaties. „Het is doordrenkt van zoveel geschiedenis, maar ik wilde er niet te veel door verzanden omdat het me uiteindelijk een beetje zou kunnen verstikken. Ik wilde heel graag een beetje scheuren en wat gewaagde keuzes als acteur.“

Dhawan stuurde een zelftape naar Chibnall en de uitvoerend producent van Doctor Who, Matt Strevens, om hen een idee te geven van de aanpak die hij zou volgen, maar zegt dat zijn optreden op de set uiteindelijk „een beetje anders“ was dan die eerste poging. „Als je eenmaal in die omgeving bent, komt je adrenaline omhoog en je omarmt gewoon de handrem los en kijkt wat er gebeurt – en hoe zenuwslopend het ook is, er kan iets magisch gebeuren. Ik voelde echt dat het daarmee deed.“

Zijn rol in The Power of the Doctor zal zijn vijfde verschijning in de show zijn en Dhawan zegt dat hij er nog steeds op gebrand is om „het publiek een beetje te laten raden“ en nieuwe kanten van zijn meester te onthullen. „Dat is iets waar ik altijd mee door ben gegaan, zelfs terugkom voor het eeuwfeest – ik wilde niet dat mensen dachten: ‚Oh ja, we hebben Sacha’s incarnatie gezien, nu gaan we meer van hetzelfde krijgen.'“

Hoewel hij had besloten om niet actief op zoek te gaan naar eerdere portretten, had het kijken naar beelden van de klassieke Doctor Who — en in het bijzonder de uitvoering van de eerste acteur die de meester speelde, Roger Delgado — voor een speciale Blu-ray-film, uiteindelijk een impact . „In de ruimte tussen Spyfall en terugkomen [for series 12’s two-part finale Ascension of the Cybermen/The Timeless Children], Ik heb uiteindelijk een deel van het origineel bekeken en ik hou echt van zijn stilte. Ik vond dat fascinerend en iets dat ik heel graag zou willen opnemen.“

Zijn verlangen om zijn portret fris te houden, speelde ook een rol in hoe vaak we Dhawan’s Master op het scherm zagen — hij was afwezig in het zesdelige serieverhaal Flux uit 2021 en twee speciale afleveringen die er eerder dit jaar op volgden. „Chris zei: ‚We willen je terug – in hoeveel afleveringen wil je zijn?‘ en ik zei: ‚Wauw, hier moet ik over nadenken.‘

„Ik heb veel geluk gehad dat ik, toen ik binnenkwam, deel uitmaakte van grote afleveringen, grote evenementen – ik kom de hele tijd opduiken, ik ben bang dat mensen een beetje ziek van me worden! Dus Ik vond het eigenlijk heel leuk om even te verdwijnen… en dan op het laatste moment weer binnen te komen.

„Ik voel me nog steeds tegen het einde van het eeuwfeest speciaal, er is die vraag van… hebben we echt mijn versie van de Meester gezien? Is er meer te ontdekken? Ik denk dat er altijd meer uit te halen valt.“

Hield van dit grote RT-interview? Bekijk deze…

Zoals zoveel Doctor Who-alumni voor hem, heeft Dhawan zich al aangemeld om zijn rol opnieuw te spelen voor een Big Finish-audiodrama (hoewel zelfs hij niet precies weet wat hij kan verwachten van zijn Call Me Master-spin-off omdat hij er nog geen heeft gezien scripts), maar als zijn tijd in de televisieserie echt ten einde is, zegt hij dat zijn grootste afhaalpunt van zijn tijd die hij doorbracht met het spelen van dit personage, de toestemming is die het hem gaf om „gewoon brutaal te zijn, onbevreesd te zijn, niet bang te zijn.“

„Het zijn van de Meester in dit universum heeft me echt aangemoedigd om dat te doen“, zegt hij, opnieuw nadenkend over zijn volgende stappen. „Voordat ik erin kwam, bevond ik me op een beetje een rare plek. Het kan geen perfectere opstap zijn om mezelf een beetje te omhelzen en brutaal te zijn. Het laat me niet gaan, ‚Oh, ik wou dat ik deed meer Doctor Who‘, het heeft me eigenlijk in staat gesteld om naar de sterren te reiken.

„Ik hoop dat ik als acteur zal blijven evolueren en net zo stoutmoedig, of zelfs brutaler, instinctiever zal blijven. De meester heeft me echt geholpen om dat als acteur te vinden, daarom zal ik het spelen van Item nooit vergeten. .“

Lees meer over Doctor Who:

Doctor Who: The Power of the Doctor wordt op zondag 23 oktober om 19.30 uur uitgezonden op BBC One. De serie is beschikbaar om te streamen op BBC iPlayer met afleveringen van de klassieke serie die ook beschikbaar zijn op BritBox – je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefperiode van 7 dagen.

Bekijk meer van onze Sci-Fi-verslaggeving of bezoek onze tv-gids om te zien wat er vanavond te zien is.

Het nieuwste nummer van Radio Times magazine is nu te koop – Abonneer nu en ontvang de volgende 12 nummers voor slechts £ 1. Luister naar de podcast Radio Times View From My Sofa voor meer van de grootste tv-sterren.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert