Elkhart-uitgever blaast nieuw leven in nostalgisch sci-fi-universum | Nieuws

ELKHART — Een plaatselijke uitgever brengt een passie uit zijn jeugd weer tot leven.

James Wylde, Elkhart, president en uitgever van ArcBeatle Press, brengen samen met maker Decipher, Inc. het tweede deel uit van een trilogie-sagaserie, „The Battle of Phobos“. Het boek heet „WARSONG: Stretti.“

Het WARSONG-universum bestaat al sinds 2004 als een kaartspel. Makers van het universum, Decipher, ontwikkelden het kaartspel na het succes van hun originele Star Wars-kaartspel.

„Het was vroeger de grootste concurrent van Magic: the Gathering,“ zei hij. „Ze verloren de licentie van Star Wars, vreemd genoeg aan Wizards of the Coast, die Magic maakt, maar mensen hielden echt van de regel voor het spel, dus besloten ze een nieuw kaartspel te maken met behulp van de regels.“

Decipher bracht de sci-fi-schrijver Michael A. Stackpole binnen, een bestverkopende auteur van de New York Times die verschillende boeken schreef in de Star Wars-serie; en John Howe, conceptontwerper voor de Lord of the Rings en de Hobbit-filmseries, om het nieuwe universum te ontwikkelen.

„Ze brachten toen gratis enkele korte verhalen uit en het had een losse verhaallijn en het was erg intrigerend, maar het was echt niet volledig uitgewerkt,“ zei Wylde. “Het was een van die dingen waar ze een heel interessante setting hadden verzonnen en ze hadden ongeveer 15 korte verhalen, maar dat is niet veel informatie, maar ik was nog op de middelbare school erg geïntrigeerd door het. Ik las de verhalen elke week als ze uitkwamen.”

De plot circuleert rond een futuristische wereld waar de mensheid is verdeeld in drie facties: de Earthers, de Mavericks en de Gongen.

“De Earthers leven duidelijk op aarde, en dan heb je de Mavericks die een beetje aan de rand van de ruimte leven, een soort Hans Solo, Firefly-types, rondvliegend buiten de wet levend en dat soort dingen; en dan heb je de Gongen, kolonisten op Mars die ronddraaiden en de planeet hernoemden, zodat Mars nu Gongen wordt genoemd in deze toekomstige wereld.”

Elk van de boeken bevat een trilogie van verhalen, elk gericht op een van de drie groepen in het sci-fi-universum, in dezelfde periode die culmineerde in een epische strijd om de rechten op Mars, nu bekend als Gongen.

„Die ruimte is zowel letterlijk als metaforisch geworden“, zei hij. “Een ding dat me echt intrigeerde aan deze serie, is dat het al deze groepen heeft opgezet en dat geen van hen als schurken wordt aangemerkt. Niemand heeft puur gelijk of ongelijk. Je hebt misschien een heel uitgesproken mening over het feit dat sommige groepen beter zijn dan andere, maar de mensen die het hebben gehaald en de auteurs die volgden, hebben behoorlijk hun best gedaan om een ​​evenwicht te bewaren.“

Wylde ontdekte de wereld van WARSONG, in werkelijkheid, omdat hij het zich niet kon veroorloven om Magic-kaarten te blijven kopen.

„Ik had zoiets van ‚Wat kan ik doen?‘ Omdat ik games met mijn vrienden wilde blijven spelen en ik hou echt van kaartspellen,‘ zei Wylde. “In die tijd kon je er heel veel kopen voor zo weinig geld. Ik heb koffers van de decks gekocht.”

Op zijn universiteit fuseerde de groep die hij creëerde met de tafelspelclub en ging uiteindelijk het later ontwikkelde WARSONG-rollenspel spelen, van waaruit de meeste van zijn ervaringen met het universum voortkwamen.

„Het is zo raar omdat de serie zo onsuccesvol is geweest,“ dacht hij. “Dat kan ik niet beweren. Het faalde herhaaldelijk, maar de mensen die het snappen, we hebben er allemaal iets heel speciaals in gevonden, en toen ik op de universiteit zat, leidde het tot de meeste vrienden die ik op de universiteit maakte en het bracht me samen met veel van de mensen die mijn vrienden voor het leven blijven.”

Wylde heeft ook in de uitgeverij gewerkt voordat hij afstudeerde, oorspronkelijk bij Grail Quest Books uit Bangor, Maine. Zijn eerste ervaringen met professionele uitgeverijen via het bedrijf waren in enkele van de WARSONG-boeken. Hij was onder meer corrector, decoradviseur en schreef zelfs een van de drie novellen voor het derde boek.

„Als je eraan werkt, zie je niet hoe het uit elkaar kan vallen als je zo opgewonden bent en je bent zo jong,“ zei Wylde. „Ik heb veel lessen geleerd.“

Grail Quest Books ging ten onder voordat de boeken konden worden gepubliceerd, maar Wylde hield vast aan de hoop dat zijn favoriete verhalen, waarvoor hij nu schrijver was, op een dag weer in de schijnwerpers zouden komen te staan.

„Ik heb het nu bijna 10 jaar geleden geschreven,“ zei Wylde. “Ik heb eigenlijk altijd al een schrijver of een verhalenverteller willen worden… Ik ben altijd de persoon geweest die gedwongen werd om de GameMaster in D&D te zijn. Ik bleef er maar op terugkomen. Er was een tijd dat ik dacht: ‚Ik moet een echte baan hebben‘ en dat soort dingen, niet beseffend dat dit een echte baan zou kunnen zijn als ik maar een manier kon vinden om geld te verdienen.“

Na mijn studie besloot ik zijn hand in zelfpublicatie te proberen en vormde uiteindelijk zijn eigen uitgeverij, Arcbeatle Press.

„Het was gewoon een soort van iets waar ik niet onderuit kon komen“, zei hij. “Ik wist dat ik dingen wilde schrijven. Ik wist dat ik dingen wilde maken. Welke vorm dat aannam, had in een aantal dingen kunnen mislukken.“

Door de groei van zijn bedrijf in de uitgeverssector, kon Wylde terugkeren naar het WARSONG-universum en de serie opnieuw lanceren toen hem erom werd gevraagd.

„Ik heb mijn kans gegrepen“, zei hij. “Dit was de kans om me in iets te verdiepen waar ik echt gepassioneerd over ben en waar niemand iets vanaf weet, ook al bestaat het al een tijdje. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om het deze keer goed te doen.“

Zijn bedrijf, Arcbeatle Press, heeft een verscheidenheid aan boeken gepubliceerd, van originele werken tot een gelicentieerde Dr. Who-spin-off. Het eerste boek van de WARSONG-serie zou in 2021 worden gepubliceerd, maar door pandemische problemen liepen ze achter.

„Net als veel mensen hebben we een aantal echte problemen gehad“, zei hij. „Veel mensen die met mij samenwerkten, moesten erop uit om essentiële banen te doen, en een paar van onze grootste supporters zijn zelfs overleden en er is geen gemakkelijke manier om daar vanaf te komen. We hadden een enorm gat en we zijn er dit jaar pas net weer mee begonnen… Ik ben verheugd om eindelijk mijn eerste publicatietegoed te krijgen.‘

Wylde heeft een aantal toneelstukken, gepubliceerde boeken, poëzie en meer geproduceerd.

„Het is echt raar om terug te komen op iets waar ik zo hard aan heb gewerkt en het is gewoon verdwenen en nu ben ik degene die het nieuw leven inblaast,“ zei hij.

Het tweede boek in de trilogiereeks verschijnt vandaag. Ga voor meer informatie of om korte verhalen over de WARSONG-serie te lezen, geschreven door echte WARSONG-auteurs, naar www.arcbeatlepress.com.

.

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert