Vraag en antwoord: Rati Mehrotra, auteur van ‚Night of the Raven, Dawn of the Dove‘

In Rati Mehrotra’s YA-fantasieroman Nacht van de raaf, dageraad van de duifworstelt een jonge bewaker met haar onwetende rol als een belangrijke pion in de dodelijke spellen tussen twee koninkrijken in een door monsters geteisterd alternatief middeleeuws India.

Hallo Rat! Kun je onze lezers iets over jezelf vertellen?

Hallo en bedankt dat je me hebt uitgenodigd voor dit interview! Ik ben een Indo-Canadese sciencefiction- en fantasyschrijver, geboren en getogen in India en momenteel woonachtig in Toronto. Ik schrijf al vele jaren, zowel korte fictie als romans, maar Nacht van de raaf, dageraad van de duif is mijn eerste YA-fantasieboek. Ik hou van koken; als ik niet schrijf, ben ik vaak in de keuken te vinden. Eten vindt vaak zijn weg naar mijn wereldgebouw.

Wanneer ontdekte je voor het eerst je liefde voor schrijven?

Ik schreef mijn eerste gedicht op vijfjarige leeftijd en mijn eerste korte verhaal op achtjarige leeftijd. Toen ik twaalf was, vroeg mijn klasleraar ons allemaal wat we wilden doen als we groot waren, en ik zei dat ik sciencefiction en fantasy wilde schrijven. Je kunt hetzei mijn leraar, terwijl hij de eerste persoon werd – jarenlang de enkel en alleen persoon – om mijn schrijven aan te moedigen. (Dank u, mevrouw Naher.)

Snelle bliksemronde! Vertel ons het eerste boek dat je ooit hebt gelezen, het boek dat ervoor zorgde dat je auteur wilde worden en waar je maar aan blijft denken!

Het eerste boek dat ik me herinner dat ik las toen ik vijf was, is: De magische verre boom door Enid Blyton. Het boek waardoor ik auteur wilde worden, was dat van Stephen King De tekening van de drie desde De Donkere Toren serie. En de boeken waar ik keer op keer naar terugkeer zijn van Terry Pratchett’s schijf wereld. Het zijn mijn favoriete troostboeken, vooral de heksen serie.

Je laatste roman, Nacht van de raaf, dageraad van de duifkomt uit op 18 oktobere! Als je het maar in vijf woorden zou kunnen beschrijven, welke zouden dat dan zijn?

Monsters, magie, moord, verraad en zoenen!

Wat kunnen lezers verwachten?

Lezers kunnen een snel avontuur verwachten dat zich afspeelt in een alternatief middeleeuws India vol monsters. Langzame romantiek, intriges aan het hof, verraad, gecompliceerde dynamiek tussen broers en zussen, liefde door dienstbaarheid en gevonden familie zijn enkele van mijn favoriete stijlfiguren en je zult ze allemaal op deze pagina’s vinden als je Katyani volgt, een moedige bewaker die op zoek is naar antwoorden. Je zult ook Daksh ontmoeten, haar stoïcijnse en knappe liefdesbelang, deskundige zwaardvechter en strenge regelvolger – behalve wanneer hij dat niet is!

Waar kwam de inspiratie voor Nacht van de raaf, dageraad van de duif eten van?

Tijdens de lockdown, toen ik was afgesneden van mijn familie in India, mijn huis miste en me zorgen maakte over hen allemaal, bedacht ik dat hoewel ik niet naar India kon reizen, ik in mijn hoofd een hele wereld kon creëren geïnspireerd door India . Ik kon mijn ouderlijk huis niet bezoeken, maar ik zou kunnen schrijven over thuis, wat het betekent en hoe het in de loop van de tijd verandert. Dat was het zaad waaruit dit hele boek groeide. Ik heb er al mijn liefde voor Indiase mythologie, architectuur, eten en geschiedenis in gestopt.

Kun je ons iets vertellen over de uitdagingen die je tegenkwam tijdens het schrijven en hoe je ze hebt kunnen overwinnen?

Ik schreef dit boek tijdens de lockdown en bewerkte het terwijl ik Long Covid doorstond. Afgezien van gezondheidsproblemen, denk ik dat mijn grootste uitdaging erin bestond om mezelf deze vreugdevolle ontsnapping toe te staan ​​uit de nogal grimmige realiteit die het leven was geworden. Ik moest mezelf ervan overtuigen dat het de moeite waard was – dat ik mijn deur op de wereld kon sluiten, mijn schuldgevoel en angst achter me kon laten en een andere kon betreden. De echte wereld zou nog steeds wachten als ik terugkwam. Zolang het me een tijdje gelukkig maakte, was dat genoeg. En misschien, heel misschien, zou het iemand anders een ontsnapping geven die ze ook nodig hadden.

Waren er favoriete momenten of personages die je echt leuk vond om te schrijven of te ontdekken?

Zie ook

Mijn favoriete scènes waren tussen de hoofdpersoon Katyani en haar liefdesbelang Daksh. Ik vond het geweldig om de banner tussen hen te schrijven. Ik noem dit mijn snoepscènes. Als ik het moeilijk had met andere, donkere delen van het boek, zou ik mezelf ‚trakteren‘ door een van deze scènes opnieuw te bekijken als herinnering dat er licht aan het einde van de tunnel was.

Hoe was de weg om een ​​gepubliceerde auteur te worden voor jou?

Een lange en moeilijke. Toen ik begon met het schrijven van mijn eerste boek, Markswoman, Ik had geen idee van het publicatieproces. Alles wat ik had was een droom van een wereld. Ik had niet eens een schets, ik wist niet hoeveel boeken er nodig waren om mijn verhaal te vertellen, ik begon gewoon te schrijven. Ik heb tientallen afwijzingen van agenten ontvangen. Het kostte me tien jaar van het schrijven van de eerste pagina van mijn roman tot de huidige publicatie ervan. Ik leerde gaandeweg zowel over het schrijversvak als over publiceren. Een boek schrijven is voor mij nog steeds extreem moeilijk, maar omdat ik nu ervaring heb en een betere greep op mijn vak heb, duurt het hopelijk geen tien jaar meer.

Wat volgt er voor jou?

Ik heb nog een boek dat momenteel gepland staat voor publicatie in de herfst van 2023. Ik kan de titel nog niet bekendmaken! Zonder al te veel weg te geven, kan ik zeggen dat het zo is ook een middeleeuwse Indiase fantasie, maar dit keer in het zestiende-eeuwse Gujarat-sultanaat. Het is de meest ‚historische‘ roman die ik tot nu toe heb geschreven, en het onderzoek was behoorlijk uitdagend voor mij, niet in de laatste plaats omdat de Portugezen zich in die tijd vestigden aan de westkust van India. Het was het begin van de Europese kolonisatie van het subcontinent, en sommige details waren voor mij moeilijk te verdragen. Mijn boek gaat over een meisje dat verstrikt raakt in de politiek van het Sultanaat tegen de achtergrond van de Portugese invasie. Er is magie, verraad, avontuur, politiek en een vleugje romantiek. Ik hoop dat het al mijn lezers zal aanspreken!

Tot slot, wat waren enkele van je favoriete 2022-lezingen? Zijn er 2023-releases waar onze lezers op moeten letten?

Ik vond het leuk Motregen, dromen en verliefde dingen door Maya Prasad – ze heeft dezelfde releasedatum als ik! Het is een charmante romance met vier Desi-zussen, die zich afspelen in de Pacific Northwest. Ik hield ook van Minder bekende monsters van de 21e eeuw door Kim Fu – een verzameling van twaalf vreemde, boeiende verhalen. In 2023 kijk ik uit naar De liefdeswedstrijd door Priyanka Taslim, Scarlet Alchemist door Kylie Lee Baker, Duiken in de bladeren door Shveta Thakrar, en Wild bloed door Lauren Blackwood.

Kom je ophalen Nacht van de raaf, dageraad van de duif? Vertel het ons in de reacties hieronder!

Kommentar verfassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert